2018. január 14. 16:22 - DanidePeto

Összegezzünk és tekintsünk a közös jövőbe

 

kisen.jpg

Ma estétől hivatalosan is „lezárom” ezt a diétát. Nem volt megterhelő, de nem fordítottam elég időt rá. Az már kirajzolódott bennem, hogy még egyszer így kurvára nem kezdünk neki. Szépen meg lesz tervezve minden egyes nap, mert ez az összevisszaság olyan kevés, mint kaszinótojásban a rulettkerék.

Egyébként egy sztenderdnek teljesen tökéletes volt. Sokat tanultam belőle. Simán kibírható 2 hónapig az a tervem, amit márciustól készülök elindítani.

Ráadásul lesznek fasza receptek is az oldalon, amiket én fogok kikísérletezni (esetlegesen a párommal)! Változatosan kell étkezni és ezt diéta alatt sem szabad figyelmen kívül hagyni! A főzéshez pedig nem kell más mint egy kis bátorság. Nem kell azon agyalni, hogy „jaj ha még rakok bele bazsalikomot, lehet, hogy az egészet elbaszom.” Lehet. ÉS? Ki a faszt érdekel, akkor legközelebb nem raksz bele. De közben meg lehet, hogy olyan íz kombinációt hozol létre, amit az életben nem tudtál volna megtapasztalni, ha akkor nem próbálod ki.

Ez tehát a tervem a márciusi diétára meg az edzés. Heti 5 konditermi edzés (bár 3 is elég lenne, ha összezsúfolnám), illetve 2 bármilyen aerob. Szerintem squash lesz az, de ha korán jó idő lesz, még tenisz is lehet belőle. Ez a jövő zenéje.

A mostani diétát viszont így is sikeresnek titulálom, mert 2hét alatt sikerült 2 kilót ledobnom, pedig nem voltam előtte sem elhízva. Edzés szempontjából bőven van még mit javulni. Várom már. Miután hazajöttem a nyaralásból-telelésből, egészen márciusig pedig még megnyomjuk az erő és tömegnövelést. Emelt szénhidrát, fehérje bevitel és erőnövelő edzések formájában fog történni. Ez nem jelenti azt, hogy minden létező mekis szart megeszek, mint már említettem.

Előző posztomban már írtam róla, hogy nem mindegy miből viszed be az adott kalóriát és szénhidrátot. Arra kell törekedni, hogy minél tartalmasabb legyen a táplálék. Egy zsemlében lehet ugyan annyi kalória, mint egy zab palacsintában, mégis a palacsinta tartalmaz, mondjuk rostokat, vitaminokat, míg a zsemle csak üres szénhidrát és kalória. Maximum cukrot találsz benne.

Olyan ez, mint ha a között kéne döntened, hogy Audit, vagy Fiatot vegyél a szalonból. Egy új Audi A4 mondjuk 14.000.000 Ft-ba kerül, míg egy új Fiat Tipo 5.000.000 Ft. Mind a kettő új autó, az egyik mégis drágább. Drágább, de jobb minőségű is. Anyaghasználatát, extrákat tekintve sokkal kiforrottabb, mint a Fiat, pedig mind a kettő új autó. Látszatbeli különbség csak az ár. Na meg, hogy az emberek a Fiatból már akkor kurvaanyáznak, amikor messziről meglátják közeledni azokat a gyönyörű xenon lámpákat maguk mögött. Érted már? Ha nem, az se baj. Meg fogom értetni veled.

Tehát ugyan azt fogom ezalatt a 2 hónap alatt enni, amit március után a diéta alatt is, csak nagyobb mennyiségben. 

zabalas.jpg

Holnap már repülök, úgyhogy azt tervezem, hogy a blogon írni fogok a különböző gasztronómiai és egészségügyi különbségekől. Megmutatom, hogy lehet egészségesen élni, akkor is, amikor nem otthon ülsz és számolgatod a kalória meg tápanyagbeviteledet. Azaz nyaralás alatt, amikor kicsit mindenki beleszarik az egészségbe.

A városok és országok nevei, amikről írni fogok, titok. Jössz, aztán meglátod. Remélem, tudok majd tippeket is adni onnan kintről, rettentő okosan, hogy miket lehetne tőlük átvenni nekünk, magyaroknak és életmódváltóknak.

A következő egy hét tehát erről fog szólni. Neked egy feladatod van! Eldönteni, hogy Audival, vagy Fiattal akarsz-e közlekedni! ;)

u.i.: A képen szintén én vagyok, már ami látszik belőle. A lényeg, hogy kb ilyesmi kategóriára fogytam 2 év leforgása alatt, abból a duci kiskölökből, aki az első posztok egyikében röhög az arcodba. Mindezt persze gyorsabban is elérhettem volna, de közel se vettem annyira komolyan az étkezés és edzés kombinációját, mint manapság, vagy mint majd márciustól láthatjátok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://niarts.blog.hu/api/trackback/id/tr1413569581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása