2018. január 11. 21:44 - DanidePeto

Hogyan éld túl a telet?

Bárki, akivel az elmúlt egy hétben beszéltem meg van fázva/beteg/taknyos/náthás, vagy valamilyen nyavalyája van. Oké, én is fáztam már meg, tél van, meg hideg van meg fasz tudja, na de hogy mindenki beteg baszki? Mi történik?

Le van gyengülve mindenkinek az immunrendszere a sok szar, tápérték nélküli élelmiszertől, meg az irodai munkától, a főnöktől, a munkatársaktól, a tanároktól, mindentől. Az történik! Na meg persze, hogy nem visz be elegendő mennyiségű vitamint a szervezetébe, szarrá stresszeli magát és észre se veszi, és máris belebetegszik a semmibe. Szibériában hogy hogy nem náthásak? Nehogy azt mondd, hogy „mert hozzászoktak”! Faszt! Azért, mert százszor egészségesebben élnek, mint mi!

sziberiai-ovi-9.jpg

 Mit tegyél tehát, ha nem akarod az egész telet taknyon csúszva, zsebkendő tengerben fuldokolva átvészelni?

r

  • Mozogj! Naponta fél órája mindenkinek van, hogy átmozgassa a csontjait. A későbbiekben megosztok veled egy pár tippet, hogy miket csinálhatsz, ha nincs időd terembe menni.
  • Egyél zöldségeket és gyümölcsöket! Ha lehet, akkor ne a tesco-s génkezelt fosokat, hanem piacról (persze a semminél több a tesco-s is…). Leginkább brokkolit, répát, almát, citromot, banánt, spenótot (az egyik legjobb lúgosító élelmiszer) és sorolhatnám még. Igazából bármi, ami zöldség, vagy gyümölcs, toljad ezerrel.
  • Dobd el a stresszt amilyen messzire csak tudod! Jó, hogy ezt én mondom, mert hajlamos vagyok kurvára stresszelni és idegeskedni nüánsznyi faszságokon is, de most már legalább tudatosan próbálom leszoktatni magam. Ajánlom neked is! Az egyik legjobb módszer, ha végig gondolod, hogy amin éppen idegeskedsz vagy őrlöd magad, az számítani fog-e 5-10 év múlva. Megváltoztat-e bármit, ha most nem „A” módon cselekszel, hanem szarsz bele és a „B”-t választod? Ha a válaszod az, hogy nem fog számítani, akkor máris egy dologgal kevesebb, amin idegeskedned kell. Nem sikerült egy vizsga? Na és? A következő sikerülni fog! Elbasztál valamit a projektedben a munkahelyen? Kit érdekel? Holnap senki nem fog rá emlékezni és legközelebb már odafigyelsz rá legalább és azt az adott dolgot nem rontod el többet. Mindenből tanulsz és tapasztalsz. Ez a lényeg!
  • Szedj vitamint! Sajnos a gyümölcsökben és zöldségekben nagyon kevés vitamin van, mire eljut a szádig. Egyszerűen elvesztik vitamin tartalmukat a hónapokon át történő raktározásnak köszönhetően. A legjobb lenne mindent magadnak termeszteni, ezt mindenki tudja, de sajnos nincs rá lehetőség. Egy almában, amit most tépsz le a fáról és gyorsan befalod, sokkal több vitamin van, mint abban, ami a bevásárlóközpontban a pulton pihen, hiába néz ki szebben, vagy nagyobb a mérete. A sok tartósítószer meg vegyi fos amivel frissen próbálják tartani, abból áll az egész.

 

Na meg persze a szokásos dolgok, hogy egy hideg nap végén beülsz egy jó meleg kád vízbe és még azelőtt szállsz ki, hogy -20 fokosra hűlt és az ujjad úgy néz ki, mint egy penészes aszalt szilva, nagymamád spejzének legalján.

Persze nem muszáj ezeket megfogadni, de ha valaki próbára tesz és végigcsinálja, ennek ellenére a végén mégis lebetegszik, az küldjön el a picsába és én még hagyom is magam!

Holnap összegzem a két hetet és a tapasztalt változásokat! Addig is csodáljátok meg dagadt énemet pár poszttal visszább! ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://niarts.blog.hu/api/trackback/id/tr213566545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása